Biztonság az utcákon

2021.02.09. 17:59

Visszatértek a polgárőrök, nyugodtabban alszanak a paci idősek

Megnyugvást jelent a paci városrészen élők számára, hogy ismét polgárőrök járőröznek az utcákon.

MOP

Fotó: Molnár Péter

Pacon tartott terepbejárást a Főnix Debrecenért Polgárőr Egyesület kedden.

Az eseményen Pósán László országgyűlési képviselő elmondta: érdeklődés övezi a csaknem másfél hónappal ezelőtt újraindult polgárőri szolgálatot. – Olyan önkéntesek vállaltak szolgálatot az újrainduláskor, akik életvitelszerűen nem élnek Pacon, mégis fontosnak tartották a polgárőrség megszervezését ezen a városrészen. Érdemes tudni, hogy előfeltételei vannak a jelentkezésnek, bizonyos jogszabályi ismeretekre szert kell tenni, így tehát polgárőrnek lenni sokkal több a lelkesedésnél és fellángolásnál – mondta.

Fotó: Molnár Péter

Komolay Szabolcs, Debrecen tanácsnoka hozzátette: komoly társadalmi igény jelentkezett a polgárőrség jelenlétére. – A polgárőrség sok olyan problémát megelőz, amely egyébként jellemző ezen a területen, többek között a bűnözést vagy az illegális szemétlerakást. Emellett társadalmi összefogást is jelez, hiszen ha az itt lakók is szolgálatot vállalnak, azzal jelzik, hogy a lakókörnyezetüket szebbé, biztonságosabbá szeretnék tenni – emelte ki.

Fotó: Molnár Péter

Nyugodtan alszanak

A paci polgárőrség újraindulása óta a kertségben élők közül hatan jelentkeztek szolgálatra. Köztük egy hetvenéves férfi is, akinek a felesége lapunknak elmondta: biztonságot ad az embereknek, ha látják a polgárőröket az utcán.– Elmondhatjuk nekik a panaszainkat, és ez hasznos. Az utcában, ahol lakunk, több idős, egyedül élő ember hálás a polgárőröknek, mert azt mondják, most már nyugodtan alszanak éjszakánként – árulta el Papp-Kiss Judit.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában