Döbbenetes állatkínzás

2021.01.30. 12:09

„Öt szöggel, egy rajzszöggel és két csavarral akarták megölni a kutyámat”

Szögekkel és csavarokkal megtűztelt kolbászdarabot nyelt le a napokban Csülök, Kiss Géza csapókerti lakos kutyája.

Fotó: Facebook / Géza Kiss

Az állatkórházi ügyeleten megmentették ugyan a kutya életét, gazdája, Kiss Géza azonban feljelentést tervez az ügyben. Az esetről a megdöbbent férfi a Naplónak beszélt. Mit elmondta, a kutyát még kölyökkutyaként vette magához és vitte haza az utcáról. Csülök benti kutyus, így az sem merülhet fel, hogy ugatásával ennyire zavarta volna valamelyik környékbelit.

– Szerda este még elvittem a kutyát futni, de otthon, a nagy előkertben hangos füttyszóra sem jött oda hozzám, ezért megkerestem. Akkor már tudtam, hogy valami nagy baj történt – kezdte Kiss Géza. A férfi először csak azt látta, hogy Csülök valamit eszik, majd megtalálta a földön a szögekkel és csavarokkal teleszúrt húsdarabokat. – Azonnal a józsai ügyeletre mentünk, ahol megmentették a kutya életét. – Öt szöggel, egy rajzszöggel és két csavarral akarták megölni a kutyámat – számolt be az esetről Kiss Géza, aki már felvette a kapcsolatot az állatvédőkkel, hétfőn pedig az első útja a rendőrségre vezet majd, hogy az ügyben feljelentést tegyen az elkövetőkkel szemben. A zaklatott gazdi végül arról is beszámolt, hogy a környezetében tudomása szerint nem történt ilyen eset, ezt az állatorvosi rendelőben is megerősítették. Arról viszont tudomást szerzett, hogy az egyik közeli ház kertjében szintén találtak hasonló kolbászdarabokat, az viszont egy olyan ingatlan, ahol nem tartanak kutyát, ezért a férfi úgy véli, nem környékbeli követhette el a merényletet.

Kiss Géza és kedvence, Csülök | Fotó: Kiss Géza-archív

Szilágyi Edina csapókerti képviselő egy " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-posztból értesült a történtekről, és a Naplónak elmondta: tudomása szerint egyedülálló esetről van szó, eddig nem kapott bejelentést hasonló ügyben. Szilágyi Edina beszélt arról is, hogy a városrészben a kutyapiszok okozott eddig problémát, ezért egy erre használható kukát helyeztek el a városrész közterületein. A politikus hangsúlyozta: megdöbbent a történteken és elítéli a cselekményt. – A Csapókert nagyon békés és nyugodt környék, ezért feltételezem, hogy nem helyiek voltak az elkövetők. A helyiek nyugodt és egymást segítő emberek, vigyáznak a megújított Liget térre. Szilágy Edina arra hívja fel a debreceniek figyelmét, hogy elsőként forduljanak a hatósághoz, de fontos, hogy jelezzük környezetünknek is, ha ilyet tapasztalunk.

„Figyeljünk egymásra, és merjünk rászólni azokra, akik gyanúsan viselkednek”

– hangsúlyozta végül a politikus.

Több városrészi családot is megkérdeztünk, de senki nem tapasztalt hasonlót az utóbbi időben. Kiss Géza végül elmondta: a környékebeliek már felkészültek az esetleges „kutyamerényletekkel” kapcsolatban.

SZD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában