Vége a nyomozásnak

2020.09.04. 09:49

Védőkorlát nélkül dolgozott, hat métert zuhant egy kőműves a télen Nagykerekiben

A biharkeresztesi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2019. december 20-án 9 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Nagykereki külterületén munkahelyi baleset történt egy építkezésen, és egy kőművest súlyos sérülésekkel vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai – olvasható a police.hu.

A közleményből kiderül: a rendőrök helyszíni szemlét tartottak, és észrevették, hogy az építkezésen a biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételek nem voltak biztosítva az ott dolgozóknak.

A baleset előtt a kőműves a födém megerősítését végezte, azonban semmilyen korlátrendszer nem volt kiépítve az épület körül. A férfi elvesztette az egyensúlyát, és lezuhant egy alatta lévő aknába.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a munkaadó nem biztosított megfelelő védőfelszerelést az alkalmazottaknak. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a cég ügyvezetőjét, aki elismerte a felelősségét az építkezésen megállapított mulasztások és hiányosságok miatt, tájékoztatott a megyei főkapitányság.

Fotó: police.hu

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrse foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 44 éves férfival szemben. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában