A lovak közé csapták

2020.09.29. 09:20

Istállóban, terménytárolóban lapult az illegális füstölnivaló – videóval

Megközelítőleg háromszáz kilogramm, több mint harminc millió forint értékű adózatlan dohányt találtak a pénzügyőrök egy hajdú-bihari ingatlanon.

Fotó: NAV

Gitta, a cigarettakereső kutya segítségével vizsgáltak át egy Hajdú-Bihar megyei ingatlant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A kutatás során az istállóban nyolcvan kilogramm fogyasztási dohányra bukkantak a padlón, illetve az állatok etetésére használt, szénával bélelt etetőben.

Átvizsgálták az ingatlanon található terménytárolót is, ahol Gitta jelzésére további kétszáznegyven kilogramm adózatlan vágott dohányt találtak. Az ingatlan tulajdonosa elismerte, hogy övé a dohány, elmondása szerint tíz kilogrammot értékesített belőle.

A pénzügyőrök a több mint harminc millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek az adóhatóság pénzügyi nyomozóinál – tájékoztatta portálunk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában