dőltek a dominók

2020.06.15. 16:25

Több megyére kiterjedő drogüggyé eszkalálódott egy mezei debreceni csendháborítás

A hajdú-bihari nyomozók befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát azzal a 47 éves férfival és két társával szemben, akik a gyanú szerint kábítószerrel kereskedtek.

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2019. június 10-én éjszaka arról érkezett bejelentés, hogy egy debreceni szórakozóhely előtt többen hangoskodnak, és ezzel zavarják a környéken élők nyugalmát – írja a police.hu. Az egyenruhások a helyszínre mentek, ahol igazoltatták az ott tartózkodókat.

A közlemény szerint társaság tagjai feltűnően zavartan viselkedtek, ezért a rendőrök átvizsgálták a ruházatukat, illetve egyikük gépkocsiját, amely során több csomag kábítószergyanús anyagot találtak. Előállították őket a rendőrkapitányságra, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak velük szemben, ami pozitív értéket mutatott.

Fotó: police.hu

A több megyére kiterjedő, szervezett formában elkövetett cselekmények nyomozása során a rendőrök kutatásokat tartottak és kábítószer-tartalmú anyagokat, illetve az értékesítéshez, használathoz szükséges eszközöket foglaltak le, mutat rá a híradás.

Mint írják, a széleskörű nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak nemcsak fogyasztották, de különböző szórakozóhelyeken árulták is a drogot. A nyomozók több olyan személyt is azonosítottak, akik rendszeres vásárlóik voltak.

Fotó: police.hu

A 47 éves D. Ottóval, a 37 éves S. Mónikával és a 29 éves U. Zoltánnal szemben jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg hét személy ellen kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A hatóság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában