Fotókkal és videóval

2020.03.31. 09:13

Száz milliós fogás: hamis ruhákkal teli kamion Ártándnál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Ártánd közelében megközelítőleg hatezer, száz millió forint értékű hamis ruhát találtak egy lengyel teherautóban.

Fotó: NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága

A pénzügyőrök egy Törökországból Litvániába tartó kamiont ellenőriztek a 42-es számú főúton, Ártánd közelében, amikor a rakomány átvizsgálásakor mintegy hatezer, különféle márkajelzéssel (Versace, Louis Vuitton, Gucci, Adidas, Nike stb.) ellátott ruházati terméket találtak különböző zsákokban és dobozokban – tájékoztatta lapunkat a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága.

A bolgár sofőr nem tudta igazolni a szállítmány származását, amelyet a védjegy-tulajdonos, illetve a versenytárs engedélye nélkül szállították és hozták forgalomba. A száz millió forint értékű szállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak – olvasható a NAV közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában