ügyeleti hírek

2020.03.27. 09:32

Égő fatároló, izzó kémények megyeszerte

Több tűzzel kapcsolatos eset miatt vonultak csütörtökön a megyei tűzoltók, rendőri intézkedésekre is sor került.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Egy tűzifa tároló égett tegnap teljes terjedelmében Hajdúsámsonban, az Árpád utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy családi ház tetőterében a kémény tisztítónyílásából a parázs kihullott, használati tárgyak gyulladtak meg tegnap délben a Debrecenben, a Szablya utcában. A lángokat az ott lakók eloltották, így a debreceni hivatásos tűzoltók a kémény átvizsgálását és az utómunkálatokat végezték el.

Szabadtéri tüzekhez is riasztották az egységeket Hajdú-Bihar megyébe. Bedőn, a Zrinyi utcában égett a száraz avar. Vámospércsen, a Róna telepen bozótosban keletkezett tűz. Hajdúhadházon, a Diófa utcában, később pedig az Irinyi József utcában csaptak fel a lángok. Délután Hajdúböszörményben, majd Berettyóújfalu külterületén avatkoztak be a tűzoltók.

Egy nagyméretű juharfa veszélyesen megdőlt a debreceni Epreskert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Korom izzott egy kéményben este Hajdúhadházon, a Dorogiás utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó részeket – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, akik közül két főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg két személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök hét személyt állítottak elő, közülük négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt – olvasható a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában