kék hírek

2019.11.30. 09:38

Light Friday akciót tartott a rendőrség a megyében

Több helyszínen várták az érdeklődőket baleset-megelőzési tanácsadással és láthatóságot elősegítő eszközökkel a rendőrök.

Fotó: Police.hu

Az ORFK-OBB 2019. november 29-én Light Friday elnevezésű közlekedésbiztonsági akciót hirdetett, amelynek célja a láthatóság fontosságára való figyelemfelhívás volt. A kampány keretein belül a rendőrök Hajdú-Bihar megyében több helyszínen is baleset-megelőzési tanácsadással, valamint láthatóságot elősegítő eszközökkel várták az érdeklődőket, akik a kiválasztott eszközt ingyen magukkal vihették.

A prevenciós szakemberek a gyalogosan és a kerékpárral közlekedők biztonságához kívántak ezzel az akciójukkal hozzájárulni, ezért láthatósági mellényt, fényvisszaverős karkötőt és egyéb láthatóságot elősegítő eszközt ajándékoztak – olvasható a police.hu-n.

Megyénkben nagyon nagy érdeklődésnek örvendett a megelőzési rendezvény, amelyen a rendőrök több száz láthatósági csomagot adtak át a résztvevőknek, akik az ajándékok mellé baleset-megelőzési tanácsokat is kaptak.

Ne feledjék! A gyalogosok és kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

Saját biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet, ezért kérjük, használják a láthatóságot biztosító eszközöket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában