országos verseny

2019.09.23. 20:45

Összemérik tudásukat a balesethelyszínelők Hajdúszoboszlón

A verseny célja többek között az, hogy a résztvevők kizökkenjenek kicsit a hétköznapokból.

Fotó: Berényi Viktória

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 23-25. között rendezi meg a IX. Országos Baleset-helyszínelő Versenyt Hajdúszoboszlón. A rendezvény megnyitóján dr. Korpos Szabolcs, Hajdúszoboszló Város jegyzője, majd a szervező megye képviseletében dr. Lingvay Csaba, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrezredese köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Halmosi Zsolt rendőrvezérőrnagy, országos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a verseny szakmai vezetője kiemelte, hogy a megmérettetés az adott szakterület jeles képviselőinek kiváló alkalmat teremt a konzultációra, a jó gyakorlatok átadására, valamint tudásuk elmélyítésére. „Önök nem az élet napos oldalán állnak. Olyan tragédiák helyszínén kell helytállniuk nap mint nap, amelytől az emberek legtöbbje igyekszik távol maradni. A verseny célja ezért többek között az is, hogy a résztvevő kollégák kizökkenjenek kicsit a hétköznapokból. Aki részt vesz ezen a versenyen, az a balesethelyszínelő szakma krémje. Önöktől van mit tanulni.” – hangsúlyozta.

Fotó: Berényi Viktória

A próbatételeken az egyes megyékben megrendezett helyi versenyek nyertes csapatai vesznek részt, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság csapatai. A résztvevők elméleti, valamint vezetéstechnikai és gyakorlati feladatokban mérhetik össze tudásukat a háromnapos szakmai versenyen.

Berényi Viktória

Borítókép: Jámbor István, dr. Lingvay Csaba, dr. Halmosi Zsolt, dr. Korpos Szabolcs és dr. Gali Sándor nyitották meg a versenyt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában