Ügyeleti hírek

2019.08.13. 10:53

Felborult egy teherautó Hajdúböszörménynél

Továbbá kigyulladt egy negyedik emeleti lakás erkélye Debrecenben.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

Lesodródott az útról és az oldalára borult egy kavicsokat szállító teherautó hétfőn Hajdúböszörmény-Pródnál, az M35-ös autópályán. A hajdúnánási és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd feszítővágó berendezéssel levágták a fennakadt részeket a szalagkorlátról – írja ügyeleti hírösszefoglalójában a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Jelzéseket adott le egy Széchenyi utcai iroda szén-monoxid-érzékelője Debrecenben. A helyszínre érkező tűzoltók méréseket végeztek, amelyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben egy gázkazán mellett. A katasztrófavédelem munkatársai átszellőztették az irodát, amelyben négyen dolgoztak. A gázszolgáltató lezárta a készüléket.

Kétszáz négyzetméteren égett a száraz avar Hajdúszoboszlón, a Csontos utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Késő este berendezési tárgyak égtek egy negyedik emeleti lakás erkélyén, a debreceni Ispotály utcában. A városi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével, egy vízsugárral oltották el a lángokat – olvasható a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság közleményében.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján és 4 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt. A rendőrök 19 személyt állítottak elő, közülük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.

Egyenruhások a hőség ellen

A Berettyóújfalu Rendőrkapitányság munkatársai augusztus 12-én frissítő közlekedésrendészeti akciót tartottak a 42-es és 47-es számú főútvonalakon – írja a Police.hu.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az egyenruhások nemcsak a közlekedési szabályok betartását ellenőrizték, hanem a hőségriadóra tekintettel ásványvizet is osztottak a járművezetők részére. A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy milyen veszélyei vannak, ha a hőségben járművet vezetünk, és az alábbi tanácsokkal látták el a sofőröket.

 • Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban – ha teheti – lehetőleg ne induljon útnak! Ha erre nincs lehetőség, akkor kerülje a hosszabb autózást, és előre tervezze meg az útvonalat!
 • Mindig kipihenten üljenek a kormány mögé, és soha ne vezessenek fáradtan, vagy szeszesital fogyasztását követően!
 • Fogyasszanak az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékot, és mindig legyen ásványvíz, vagy üdítőital önöknél, akkor is, ha gyalogosan közlekednek!
 • Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, óvatosabban, számítva az ilyenkor természetes koncentráció- és reflexcsökkenésre. Haladásuk során tartsanak nagyobb követési távolságot, és legyenek türelmesebbek, ha az utak zsúfolttá válnak!
 • Ha megállnak a gépkocsival, lehetőleg ne napos helyen tegyék azt! Ha az álló gépjárműben gyermek, vagy házi kedvenc marad, véletlenül se hagyják őket bezárva, felhúzott ablak mellett, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek.
 • … hogy mindenki hazaérjen!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában