Fiatalkorú a vádlott

2019.07.24. 18:06

Vádat emeltek a zsákai borotvás rablás ügyében

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt is vádat emelt a fiatalkorú ellen az ügyészség.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közlése szerint a vádlott nehéz anyagi körülmények között élt édesanyjával 2018 folyamán, az anyja barátja, a sértett, többször segítette őket élelemmel, pénzzel.

Pénzt és ruhaneműket vitt

2018. szeptember 29-én a vádlott és édesanyja elmentek a sértett zsákai házához, ahol elmondták, hogy éhesek és nincs pénzük. A sértett ételt és kétezer forintot adott. Ez­után a sértett és az asszony beszélgetni és italozni kezdett, a vádlott pedig bement az egyik szobába, ahol a sértett lányának néhány értékesebb ruhaneműjét lopási szándékkal egy nejlontáskába összekészítette. Később visszament a konyhába, a sértettel beszélgetett, majd egy hirtelen mozdulattal kivett a sértett dzsekijéből 15 ezer 590 forintot, és azzal el akarta hagyni a házat. A sértett megragadta, és a pénz visszaadására szólította fel. Ekkor a vádlott felkapta az asztalon lévő borotvát, kinyitotta és a sértett feje felé csapott. A sértett védekezésül a feje elé tartotta kezét, a borotva éle az ujjait vágta meg. A vádlott a táskába összekészített ruhaneműkkel távozott.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult. A vádlott által használt borotva élet kioltására alkalmas eszköz. A fiatalkorú édesanyjának nem volt tudomása arról, hogy a vádlott értéktárgyakat akar elvenni a sértettől. A jelenleg letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban fiatalkorúak börtönbüntetése kiszabását indítványozta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában