Időjárás

2024.06.03. 16:54

Jobb fedezékbe vonulni, újra leszakadhat az ég Hajdú-Biharban!

Nem sokáig kellett nélkülözni az esernyőket. Hétfő délután újra zivatarok tépázhatják a vármegyét.

Haon.hu

Nem ússzuk meg hétfőn sem a zivatarokat

Forrás: Napló-archív

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, szélrohamokat, jeget is hozhatnak a hétfői zivatarok. A HungaroMet hétfő délután elsőfokú riasztást adott ki zivatarok miatt Hajdú-Bihar több járására is. 

Zivatarok miatt adtak ki riasztást
Zivatarok miatt adtak ki riasztást
Forrás: HungaroMet

Mint azt írták, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Hozzátették, estig egyre nagyobb területen, nagyobb számban a Dunántúlon várható zivatar. 

Nagyobb eséllyel a déli, délkeleti tájakon heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe szerveződve észak, északkelet felé haladnak. 

Éjszaka csökken a zivatarok száma, de elszórtan továbbra is előfordulhatnak. Kedden napközben elsősorban az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében valószínűek zivatarok, de kisebb számosságban másutt is kialakulhatnak. Estére, késő estére mindenütt megszűnnek a zivatarok. 

A zivatarokat viharos széllökés (~60-90 km/h), apró szemű jég kísérheti. Heves zivatarhoz kapcsolódóan erősen viharos (> 90 km/h) szélroham és nagyobb méretű jég (> 2 cm) előfordulhat.

Az elmúlt napokban több vihar is megtépázta a vármegyét, amelyekről az alábbi cikkekben számoltunk be:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában