Előrejelzés

2023.04.16. 08:44

Debreceni időjárás: bármi előfordulhat!

Nehéz tanácsot adni azoknak, akik kirándulós vasárnapot terveznek.

Változékony időre számíthatunk a hét utolsó napján Debrecenben

Forrás: Napló-archív

Vasárnap az ország nagyobbik, délnyugati felén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Máshol változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul - írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Debrecenben a legmagasabb napi hőmérséklet várhatóan 18 Celsius-fok, a legalacsonyabb pedig 5 Celsius-fok körül alakul.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás-ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák, várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye - olvasható az orvosmeteorológiai jelentésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!