Időjárás

2022.07.23. 16:55

Rekkenő hőség Debrecenben

Forrás: Czinege Melinda

Mint arról beszámoltunk, Hajdú-Biharra is a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat; az előrejelzések szerint ma tetőzik a kánikula. A perzselő hőséget ennek megfelelően egész Debrecenben érezni, a Kossuth téren lévő hőmérő például 39 Celsius-fokot mutatott 16 óra körül.

Forrás: Czinege Melinda

A városban elhelyezett párakapuk felüdülést jelenthetnek a járókelőknek.

Forrás: Czinege Melinda
Forrás: Czinege Melinda

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombat este egy hidegfront hatására a fátyolfelhők mellett főleg az ország északnyugati felén erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. A hidegfront felhőzete vasárnap estig kelet felé elhagyja az országot. Mögötte általában több órára kisüt a nap, de napközben még gomolyfelhők képződnek. Kezdetben szórványosan, délután főleg a déli és a keleti megyékben valószínű zápor, zivatar, nagyobb számban nagyjából a Miskolc-Békéscsaba vonal tágabb környezetében. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, zivatar környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!