Szeszélyes április

2022.04.01. 12:43

Jégesőt is hozott a zivatar Debrecenbe

Dél után néhány perccel dörrent meg az ég a cívisváros felett.

A Csapókertben is esett

Forrás: Erdős-Nagy Enikő-archív

Az esőről és a zivataros időről már a csütörtöki előrejelzésben is lehetett olvasni, így nagy meglepetés nem érhette az embereket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében azt írta, pénteken napközben a Tiszántúlon zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket jégdara, intenzív csapadék és átmeneti szélerősödés is kísérhet.

A Liget Tér közösségi oldalán nemrégiben jelent meg egy poszt arról, hogy a környéken jégeső volt, ami után pára is kialakult. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint estétől már a Tiszántúlon is csökken a csapadékhajlam.

Hajnaltájban először elsősorban a déli országrészben, holnap napközben másutt is várható újra eső, délnyugaton átmenetileg havas eső is. Az esőt délután az északi megyékben és a Dunántúlon havas eső, később hó váltja fel, de szombat késő este az Alföldön is lehet vegyes halmazállapotú csapadék.

Az északi, északnyugati szél többfelé lesz élénk, az Észak-Dunántúlon és a Bodrogközben időnként erős, de szombaton Nyugat-Magyarországon viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4, 11 fok között valószínű.

Forrás: Czinege Melinda
Forrás: Czinege Melinda

További fotókat és videókat a Hajdú Online Facebook-oldalán láthatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!