fotókkal

2020.03.23. 21:03

Ki örült, ki nem a hónak

A márciusban szokatlannak számító hóesés nem érte váratlanul a Debrecen közterein dolgozókat.

Fotó: Kiss Annamarie

Ha eddig nem hatott volna a tavaszi sétára vágyó időskorúakra Győrfi Pál és mások figyelmeztetése, a hétfői hóesés bevégezte az értük aggódók dolgát. A város lakóit hétfőre virradóan nem érhette váratlanul a szokatlan, téli időjárás, ugyanis napok óta figyelmezettek a meteorológiai jelentések, a debreceni szépkorúakat mégis szép számban sarkallta arra, hogy ne hagyják el otthonaikat. Több család szánkót ragadott a belvárosban, mások egy tél végi, utolsó hócsatára hívták ki családtagjaikat a hívatlan hófehér vendég érkeztekor.

Pethe Tamás, a Dehusz Nonprofit Kft. ügyvezetője a Napló megkeresésére elmondta, bár csökkentett üzemmódban, de akár nagyobb mennyiségű hó esetén is készen állnak munkatársai. – Kint vagyunk az utakon, a fontosabb gyalogátkelőhelyeken tizennyolc sóhomoktároló edényt helyeztünk el és csaknem százharminc kollégám gondoskodik a síkosságmentesítésről, ha arra szükség lenne. A szakember hozzáfűzte, abban reménykednek, hogy a napokban már nem lesz komolyabb hóesés.

Az AKSD Kft. a Naplót arról tájékoztatta, a hóesés leginkább abban nehezítette meg a hulladékgazdálkodás munkatársainak napi teendőit, hogy a járványhelyzet miatt a hóesésben is szájmaszkban és gumikesztyűben kellett az utcán dolgozniuk. Mint megtudtuk, az önkormányzat ez alkalommal nem rendelt tőlük munkavégzést, mivel a szakemberek is úgy kalkuláltak, nem lesz tartós hóesés.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!