Beruházás

2024.03.07. 18:15

Félmilliárd forintból indulnak fejlesztések Kabán

Csütörtökön ismertették, milyen beruházások várhatóak a településen.

Haon.hu

Pajna Zoltán vármegyei elnök és Korbeák György, a vármegyei fejlesztési ügynökség ügyvezetője

Forrás: hbmo.hu

A település az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz „Élhető települések” felhívásában nyert csaknem 500 millió forint támogatást, melyből komplex városfejlesztés valósulhat meg - számolt be róla a hbmo.hu. Ennek köszönhetően az alábbi beruházások várhatók:

  • Elvégzik a Kaba melléki csatorna kotrását, az átemelő szivattyútelep korszerűsítését, valamint megoldódhatnak a Batthyány és a Kölcsey utcák becsatlakozási problémái is. 
  • A Vár utcai játszótérre új, nagyobb korosztály számára alkalmas, toronnyal, csúszdával ellátott kombinált mászóeszközt telepítenek. 
  • A „Szilágyi-állatorvos-féle” lakást közösségi térré, a volt rendőrségi épületet pedig helytörténeti kiállítás bemutatására alkalmas helyiséggé alakítják. 
  • A Szentgyörgyi Albert utca végétől a Vasút utcáig, a külterületi cukorgyári elkerülő út mentén kerékpárutat építenek, mintegy 2,2 km hosszon.
  • Elkészül Kaba Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája, valamint az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv is. 

Március 7-én tartották a „Komplex városfejlesztés Kabán” című pályázat nyitóeseményét, ahol Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata nevében Pajna Zoltán elnök kívánt sok sikert a beruházáshoz. Elmondta továbbá, hogy Kaba a TOP Plusz keretében energetikai, valamint úthálózat fejlesztésre is nyert forrást, így összesen 1,1 milliárd forint támogatásból gazdálkodhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában