Gratulálunk!

2023.09.29. 12:42

A józsai Gönczy-iskola pedagógusát is díjazták a pénzügyi tudatosság fejlesztéséért

Burger Angéla Erzsébet a négy elismert tanár egyike.

Haon.hu

Varga Mihály pénzügyminiszter (k), mellette Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelõs államtitkára (j5), valamint a díjazott tanulók, pedagógusok és a díjazott intézmények képviselõi a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadásán a Pénzügyminisztériumban

Forrás: MTI/Soós Lajos

A magyar családok pénzügyi tudatosságának erősítése a veszélyek és válságok korában egyre fontosabbá válik, ezért a kormány célként jelölte meg ennek fejlesztését - jelentette ki Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén pénteken Budapesten. A pénzügyminiszter az MTI beszámolója szerint hangsúlyozta: a kormány helyesen cselekedett, amikor a pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégia elindításáról döntött 2017-ben.

Rámutatott: a rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásokkal való gazdálkodást.

„A következő generációk pénzügyi dzsungelbe érkeznek, amelyben még a szakemberek is eltévednek”: a digitalizációktól kezdve a kriptovalutákon át az összetett pénzügyi termékekig sok mindenre kell figyelni - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy erre a világra szeretnék felkészíteni a fiatalokat.

A Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj keretében idén három diák és négy pedagógus kiemelkedő munkáját díjazták. A kormany.hu-ra feltöltötték a díjazottak teljes névsorát, melyből kiderül, Burger Angéla Erzsébetet, a józsai Gönczy Pál Általános Iskola pedagógusát is elismerték.

Tanulói díjazottak:

Erdei Márk, Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Kiss Botond Attila, Zrínyi Miklós Gimnázium

Dudás Eszter, Sylvester János Református Gimnázium és Technikum

Pedagógus díjazottak:

Burger Angéla Erzsébet, Gönczy Pál Általános Iskola

Kulcsár Edit, Érdi Tankerületi Központ és érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium

Katona Miklós Ottó, nyugdíjas pedagógus

Bihari Sándorné, Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium

Díjazott intézmény:

Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában