Ingatlangazdálkodás

2023.01.25. 14:08

Egy kicsit kipofozzák az Aranybikát

Egyelőre a legszükségesebb munkákat végzik el az ikonikus épületen.

Az Aranybika épületét a tervek szerint fel is újítják majd

Forrás: Napló-Archív

Egy hajdúböszörményi cég végezheti a MCC oktatási központjának jókarbantartási munkáit, nettó közel 50 millió forintért – derül ki a Közbeszerzési Értesítő január 25-ei számából. Az épület tulajdonosa, a Debretinum Talentum Ingatlanfejlesztő Kft. azért indította az eljárást, mert a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) debreceni oktatási központja (az egykori Hotel Aranybika – a szerk.) zavartalan és folyamatos működésének biztosítása érdekében jókarbantartási, felújítási munkák elvégzése vált szükségessé.

A részletes leírás szerint az épület belső helyiségei több helyen erősen megromlott állapotban vannak a korábbi karbantartás hiánya és a beázások miatt. A tervezett  jókarbantartási munkák az épület 1. emeletén lévő 147.-148. számú szállodai szobát, a 2. emeleten lévő 255.-288. számú helyiségeket, valamint a 3. emeleten lévő 346. és 351. számú helyiségeket érintik. A munkálatok célja, hogy a szobák alkalmassá váljanak kollégiumi szállásként történő használatra. A munkálatok nem érintenek műemléki szerkezeteket, anyagokat, és kizárólag a meglévő hibák javítására, balesetveszélyes állapotok megszüntetésére koncentrálnak.

Többek között meglévő elektromos szerelvények és radiátorok javítása; parketta és más járófelület, tapéta hibáinak javítása; továbbá vizesblokkokban padló- és falburkolat helyreállítása; víz- és szennyvíz szerelvények javítása, ajtózárak javítása, ablakok hiányos üvegezésének pótlása, beázások okán lehullott vakolatok kijavítása szükséges. Az épületben jókarbantartással érintett nettó alapterület mintegy 600 négyzetméter.

Az épület műemléki védettség alatt áll, azonban az örökségvédelmi hatóság korábbi tájékoztatása alapján a fent megnevezett építési munkák engedély nélkül végezhető tevékenységnek minősülnek – áll a Közbeszerzési Értesítőben. A munka pontos értéke nettó 49 millió 654 ezer 976 forint, 3 ajánlat érkezett, a nyertessel január 16-án kötöttek szerződést.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában