Megúszta az eljárást

2024.05.07. 07:57

Zaklatta volt élettársát a hajdúnánási férfi, a hatóságok tettek pontot az ügy végére

Eredményes közvetítői eljárás vezetett a büntetőeljárás megszüntetéséhez, a hajdúnánási férfi élt a jóvátétel lehetőségével, így elkerülhette a bírósági eljárást.

Haon.hu

A nő feljelentést tett a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Eredményes közvetítői eljárás vezetett a büntetőeljárás megszüntetéséhez, a volt élettársát zaklató férfi élt a jóvátétel lehetőségével, így elkerülhette a bírósági eljárást – számolt be róla a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Mint írják, az ügyészségi határozat lényege szerint a gyanúsított 2009-től 2022 áprilisáig élettársi kapcsolatban állt a sértettel. A férfi 2023 áprilisában egy közösségi üzenetküldő alkalmazáson szidalmazó üzeneteket küldött a nőnek, amikben meg is fenyegette, hogy bántalmazni fogja őt. 

Ezek a kijelentések a sértettben komoly félelmet keltettek, ezért feljelentést tett a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon. A nyomozás során a férfit volt élettárs sérelmére elkövetett, súlyosabban minősülő zaklatás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését és megbánta tettét, ezért a sértett hozzájárulásával a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség az eljárást közvetítői eljárás lefolytatása céljából felfüggesztette. 

A lefolytatott közvetítői eljárás során a felek megállapodtak, a férfi anyagi és erkölcsi jóvátételt nyújtott a nőnek, majd mivel a törvényi feltételek fennálltak, az ügyészség tevékeny megbánás jogcímén megszüntette a férfi ellen indult büntetőeljárást – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában