Vádemelés

2024.04.25. 09:46

Részegen bántalmazta kerekesszékes, védtelen nagyapját a hajdú-bihari férfi

Haon.hu

Az eset tavaly szeptemberben történt

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a idős nagyapját műanyagtálcával ütlegelte. A vádirat szerint a vádlott és az igen idős nagyapja egy háztartásban élnek egy Hajdú-Bihar vármegyei településen, a vádlott 2021 óta gondozza a sértettet – tudatta portálunkkal az ügyészség.

A vádlott 2023. szeptember 1-jén a délutáni órákban ittasan tért haza, majd a lakásban tartózkodó mozgáskorlátozott, gyenge fizikumú, tolószékbe kényszerült sértettet a kerekesszékkel együtt többször megpörgette, ezután pedig egy nagyobb méretű peremes, műanyag tálcával legalább kilencszer ráütött nagyapja mindkét karjára.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében mindkét karján 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhiányos sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le. A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. 

A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá az elkövetés eszközeként használt műanyag tálcát kobozza el – olvasható az ügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában