Hatalmas érdeklődés

2022.10.22. 12:40

Több cég is szívesen megvetné a lábát Böszörményben, és ez a BMW-CATL kettősnek is köszönhető

November 28. után elkezdődhet a Nyugati Ipari Park benépesülése.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Sajtónyilvános bejárást tartottak a hajdúböszörményi Nyugati Ipari Parkban, erről a település hivatalos Facebook-oldala számolt be pénteken.

Az eseményen Fórizs László alpolgármester elmondta, hogy a végéhez közeledik az a pályázat, melynek keretében megvalósul az ipari park kialakítása. Az első ütemben elkészült az Újvárosi utca Árpád utcától kezdődő szakaszának felújítása a 35-ös főútig. A második ütemben történt meg a terület rendezése, mely után sikerült a területet értékesíteni helyi és más városokban tevékenykedő vállalkozásoknak. A harmadik ütemben pedig a belső út építése van folyamatban ötszáz méteres szakaszon, mintegy 170 millió forintból. Az út ckt beton alapozással készül, melyre két réteg aszfalt kerül, ami alkalmas az ipari terhelésre. Ezzel párhuzamosan a csapadék- és szennyvízelvezetést, valamint a közvilágítást is kiépítik.

A projekt elkészítésének határideje november 28., mely után elkezdődhet az ipari park benépesülése.

Mint a posztban írják, folyamatban van egy területhasznosítási terv elkészítése, melyet az államnak kell benyújtani ahhoz, hogy a korábban megígért - megközelítőleg 130 hektáros területet - megkapja az önkormányzat. 10 hektár a temető bővítését szolgálná, míg az M35-ös autópálya két oldalán található 60-60 hektáros terület pedig ipari parknak lenne kialakítva. Az utóbbi két terület közművesítését egy nemrég megjelent TOP Plusz-pályázat keretében szeretnék megvalósítani 600 millió forintból. A pályázat már elbírálás alatt van, mely azért is fontos, mert hatalmas az érdeklődés a területek iránt, és többen szándéknyilatkozatot is írtak alá erről.

Ez a befektetők részéről főként annak köszönhető, hogy Debrecenben jelentős munkahelyteremtő beruházások folynak. Az érdeklődő cégek többek között a BMW és a CATL akkumulátorgyár beszállítói hálózatának a tagjai, vagy logisztikai partnerei szeretnének lenni a jövőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában