Sikeres főszezon

2022.09.08. 10:57

Idén is imádják a turisták Hajdúszoboszlót, nagyon közel az egymillió vendégéjszaka

A júliusi folkhétvégén

Forrás: Napló-archív

Sikeres volt helyben a nyári főszezon, erről csütörtöki Facebook-posztjában írt Hajdúszoboszló polgármestere. Czeglédi Gyula közölte,

a fürdővárosban július végéig 642 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ezzel Siófok, Hévíz és Balatonfüred előtt állnak azon a listán, mely a szálláshelyeken mért vendégéjszakaszám alapján rangsorolja a településeket.

A városvezető hozzátette: mivel az igyutazunk.hu turisztikai statisztikai felületen még augusztusi adatok nem találhatók, és a hajdúszoboszlói adócsoport csak a helyi adatokat látja, így további összehasonlítást jelenleg nem tudnak tenni.

A poszt szerint augusztusban 252 ezer vendégéjszaka realizálódott Hajdúszoboszlón, mellyel megközelítették a 900 ezres vendégéjszaka-forgalmat az 1-8. hónapban.

Mint arra Czeglédi Gyula rámutat, ez azt jelenti, hogy hamarosan elérhetik az egymilliós álomhatárt.

„A gazdasági nehézségek ellenére reméljük, hogy további szép vendégforgalmat érünk el az év hátralévő részében is. Ehhez hozzájárul a hétvégi Gasztro és Borfesztivál, melyre sok vendéget várunk” – zárta sorait a polgármester.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában