Kultúrtipp

2022.09.02. 19:01

Megnyitja kapuit Hajdúszoboszló első őszi gasztrofesztiválja

A Szoboszlói Gasztro- és Borfesztivál szeptember 9-én déltől várja látogatóit a Szent István parkban.

Forrás: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Az ételpultokon – a teljesség igénye nélkül – a sertés, a hortobágyi halétel, a baromfi és a BBQ tépett marha szerepel. A sütemények kedvelői is bőven választhatnak a kürtőskalácsok és a rétesek kínálata közül. Az ide érkezők megízlelhetik a magyar pincészetek borait. A pálinkaházak bepillantást engednek a helyi kultúrába, a kézműves sörök és a kézműves termékek bemutatása páratlan. Szeptember 9-én 15 órától felvonulnak a borlovagok és borrendek a felújított Mátyás király sétányon. A menet áthalad a Fürdő utcán és a Szent István parkon is – ajánlja az érdeklődők figyelmébe az eseményt a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár.

Szeptember második hétvégéjén Hajdúszoboszló lakói és vendégei gasztronómiai ínyencségeket, helyi művészeti csoportok bemutatóit, népzenei műsorokat, gyermekkoncertet, a capella műsort, Dumaszínház-előadást, nagykoncerteket és DJ partikat élvezhetnek. A hajdúszoboszlói rendezvénynek minden adottsága megvan egy élménydús, maradandó gasztrofesztivál lebonyolításához. Szeptember 9-én 20 órától a Blahalouisiana ad koncertet a Szent István parkban. Szeptember 10-én 20 órától ugyanitt Péterfy Bori & Love Band zenél.

A programokon a részvétel ingyenes. Az eseménysorozatnak a Szent István park és a gyógyfürdő, strand bejárata előtti terület ad otthont, ami kifejezetten családbarát, hiszen árnyékos helyen még játszótér, illetve népi kosaras körhinta és fajátékok is várják a legkisebbeket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában