Közbeszerzés

2022.08.12. 07:38

Helyi cégek végzik a park­fenntartást Hajdúböszörményben

Feladatuk a kaszálás és a virágosítás is az év második felében.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Közbeszerzési Értesítő augusztus 10-ei számából kiderült: a Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. a gondozandó területet négy részre osztotta, mindkét böszörményi vállalkozás két-két területért lesz felelős.

A munka értéke mindösszesen nettó 27 millió 190 ezer forint.

A parkfenntartás egyrészt a belterjes parkokra és zöldterületekre vonatkozik; 41 négyzetméternyi területen kaszálást, 2,2 ezer méteren sövénygondozást, továbbá cserjék és fák gondozását, utóbbiak metszését beleértve. Egynyári virágfelület gondozása (ültetés, kapálás, gyomlálás, öntözés, ősszel a virágok felszedése) 250 négyzetméteren, parkban lévő utak, burkolt felületek karbantartása, gyommentesítése csaknem 4 ezer négyzetméteren szintén feladat. A park­fenntartás kiterjed további 11 ezer négyzetméter kaszálására, megközelítőleg 8 ezer négyzetméternyi cserjecsoport és 438 fa, valamint 80 négyzetméternyi egynyári virágfelület gondozására a Weszprémy Gáspár utcai lakótelepen, a Honvéd utcai Losonczy Géza emlékparkban, a Kálvin téri „Őseink” szoborparkban, a Korpona utcán, az Ady téren, a Bocskai téren és a Petőfi Sándor utcán. 

Kaszálás szükséges további 43 ezer négyzetméteren, köztük a 35-ös számú főút – Szoboszlói utca sarkán, a Kórház téren, a Szabadhajdú utca – Fazekas G. körút sarkán levő parkban, a temetőparkolónál. Valamint kerékpárutak mentén, a kerékpárút és az úttest között az úttest széléig, a kerékpárút belső oldalán 1,5 méter szélességben; vízelvezető árkok esetében az úttest és az árok közötti területen.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában