Felsőoktatás

2022.05.04. 15:35

Fontos együttműködés: már tejüzembe is mehetnek gyakorlatra a debreceni hallgatók

Az elméleti tudás hasznosítása mellett a kutatás-fejlesztési innováció területén is együttműködnek.

Forrás: Kiss Annamarie

Hosszútávú együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara (DE MÉK) és az Alföldi Tej Kft, melynek részeként utóbbi a felsőoktatási intézmény élelmiszeripari képzéseinek gyakorlati bázisává válik.

Az ünnepélyes szerződés-aláírást szerdán tartották a debreceni vállalkozás székhelyén, sajtónyilvános keretek között.

Forrás: Kiss Annamarie

– A Debreceni Egyetem agrárkarának szakmai tevékenységére alapvetően jellemző az oktatás és a kutatási színvonal folyamatos növelése, magas szinten tartása, eredményességének fokozása, ezáltal is kölcsönösen támogatva a hazai élelmiszeripari szektor fejlődését, nemzetközi versenyképességének fokozását – hangsúlyozta köszöntőjében Fekete István, a kar szakmai kapcsolattartója. Hozzátette: a kiemelt jelentőségű munkához elengedhetetlen a régió, valamint az ország releváns gazdasági szereplőivel való együttműködés intenzitásának fokozása, az olyan eredmények létrehozása, mely mind az ipari partner, mind az egyetem gazdasági erejét növeli.

Stündl László, a DE MÉK dékánja beszédében kiemelte: az egyetemnek a feladatai között az egyik legfontosabb az oktatás, illetve a gyakorlatorientált képzés.

Dr. Stündl László és Hang Csaba | Forrás: Kiss Annamarie

– Hallgatóink három év alatt elméleti és gyakorlati ismeretet szereznek, majd a hetedik félévben pedig tizenkét hétig egy üzemben dolgoznak.

Az Alföldi Tej Kft. egy olyan korszerű nagyvállalat, ahol a mi hallgatóink azt, amit megtapasztalnak az évek alatt, a gyakorlatban tudják bővíteni és fejleszteni. Így válhatnak igazán értékes tagjaivá a munkaerőpiacnak

– mutatott rá a dékán. Elmondta, a másik együttműködési színtér a kutatás-fejlesztési innováció területe, ahol hasznosulhatnak mind a vállalat, mind az egyetem meglévő tapasztalatai, piaci ismeretei.

– Úgy gondolom, rengeteg sikert fogunk elérni az egyetem által nyújtott elméleti tudás és a vállalat szakmai tapasztalatainak kohéziójával. A jövőben az áruházak polcain olyan termékekkel találkozhatnak majd a vásárlók, amelyeket közösen fejlesztettünk ki - fogalmazott Hang Csaba, az Alföldi Tej Kft. kereskedelmi igazgatója.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában