Közbeszerzés

2022.04.04. 13:39

Tovább keresik a tervezőt a Régi Városháza beléptető rendszeréhez

Ismét elindította a közbeszerzési eljárást a debreceni önkormányzat a Régi Városháza beléptető rendszerének tervezésére – derül ki a március 29-ei Közbeszerzési Értesítőből.

Forrás: Napló-archív

Az első eljárást tavaly decemberben nyilvánították érvénytelennek, mert csak egyetlen ajánlat érkezett, továbbá mert az magasabb árat tartalmazott, mint a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege.

 

A felhívás szerint a Régi Városháza épületének energetikai korszerűsítése valósul meg, amely a belső átalakításokat is érinti. A Városháza 63-as tárgyalójának belső átalakítása, felújítása és korszerűsítése, az épület beléptetőrendszerének kiépítése, valamint a Piac utcai portánál mellékhelyiség kialakítása valósul meg.

 

A tervezés célja, hogy a 63-as tárgyalóhelyiség alkalmas legyen sajtótájékoztatók, értekezletek és megbeszélések megtartására. Cél az ehhez szükséges belsőépítészeti átalakítás, szellőztetés biztosítása, a berendezési tárgyak és a belső tér kialakítása, valamint az áramellátás biztosítása. Továbbá az épület bejáratainál beléptetőrendszer és ahhoz kapcsolódó informatikai rendszerek tervezése.

 

A belsőépítészeti tervezéssel érintett épület hasznos alapterülete 249 négyzetméter. Szükséges a 6 ezer 664 négyzetméteres területen lévő 5 ezer 437 négyzetméternyi hasznos alapterülettel rendelkező intézmény bejárataihoz beléptetőrendszer tervezése, valamint a 63-as tárgyalóiroda belső átalakításának kivitelezése (szellőztetés biztosítása, szabályozható világítás, áramvételezési lehetőségek kialakítása, moduláris bútorzat kialakítása, pódium és pulpitus kiépítése, belső burkolatok szükség szerinti cseréje). A jelenlegi Krones iroda áttervezése portahelyiséggé, ahhoz mellékhelyiség kialakítása, valamint a Piac utca felőli fogadótér kialakítása.

 

Az ajánlattételi felhívás rögzíti, hogy a Régi Városháza mindkét épületszárnya műemléki védettséggel bír, a tervezés során fokozott figyelemmel kell lenni és be kell tartani az örökségvédelmi engedélyben foglalt feltételeket, valamint különös tekintettel kell lenni az értékleltárban foglalt megvédendő műemléki értékekre. 

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában