Debreceni Egyetem

2022.02.16. 09:45

Debrecenben működik az egyik legnagyobb doktori iskola

Új stratégiákra van szükség a vidéki területek fejlesztésére, hangzott el doktoranduszok előtt.

Forrás: Unideb.hu

Doktorandusz Konferenciát tartott a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Doktori Iskolája; a február 11-i eseményen 84 doktorandusz, köztük 36 külföldi PhD-hallgató mutatta be tudományos munkáját a szakértőkből álló bizottságoknak – írja az Unideb.hu.

 

A megnyitón Pető Károly, a gazdaságtudományi kar dékánja elmondta: jelenle az összes egyetemi kar közül náluk tanulnak a legtöbben (több mint 4500-an). – Doktori iskolánk közel három évtized alatt több mint 180 doktori fokozatot adott ki. Jelenleg 155-en végeznek tudományos munkát, 65-en külföldiek. Ezzel ez a doktori iskola hallgatói létszámát tekintve hazánkban szintén az egyik legnagyobb ilyen profilú szervezet – fogalmazott.

 

- Ott, ahol a mezőgazdasági termelés a bruttó termék jelentős részét teszi ki, új stratégiákra van szükség a vidéki területek fejlesztésére, és új lehetőségeket kell teremteni a munkaerőpiacon – állapította meg előadásában Wim J.M. Heijman, a Wageningeni Egyetem professzora.

 

További részletek a Debreceni Egyetem portálján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában