tervezési fázisban

2021.09.21. 13:43

Ipari területeket alakítanak ki Püspökladány mellett

A fejlesztés újabb munkahelyeket teremt majd a városban.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A 42-es főútnak a majdani M4-es gyorsforgalmi út felé vezető szakasza mellett terveznek ipari területet kialakítani a település határában. A fejlesztési elképzelésekről a város vezetői és a térség országgyűlési képviselője egyeztetett a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel. A részletekről Bodó Sándor országgyűlési képviselő a Napló megkeresésére elmondta, a területen egy 12-14 hektáros ipari területet, és egy kisebb, 1-3 hektáros ipari területet alakítanának majd ki. – A nagyobb területről az önkormányzat készített egy bemutatkozó anyagot, erről hétfőn egyeztettünk a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel Tóth Lajos polgármester és Vadász Ferenc alpolgármester társaságában. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásból alakítjuk ki az ipari területet, oda ipari csarnokot építünk, továbbá tervben van egy a településről idevezető kerékpárút építése is – tájékoztatott a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy a kisebb ipari területet TOP forrásaiból tervezik fejleszteni. Itt szintén csak a tervezés korai szakaszában vannak.

A részletekről kérdeztük Tóth Lajos polgármestert is, aki elmondta, további információval egyelőre nem tudnak szolgálni. Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában