Zsákmány nélkül maradt varsák

2021.03.05. 12:59

Illegális halászeszközöket találtak a Keleti-főcsatornánál

A Keleti-főcsatorna minden szakasza kedvelt a csónakos pergető horgászok körében. Ám az egyik alkalommal az egyik pergető akasztott valamit. Merítőre nem volt most szüksége, ugyanis egy varsa akadt a horogra. Azonnal értesítette a szövetség halőreit, és az engedélyköteles halászeszközt a megtalálási helyén hagyta. A kiérkező halőrnek megmutatta a varsát, onnan egy másik is előkerült. A halászeszközöket a vízben hagyták.

Nádasban a varsa | Fotó: Horgászszövetség

Ezt követően a halőrök kiemelt figyelemmel visszatérően ellenőrizték a területet. Néhány nap elteltével megjelent egy személy a varsáknál. A halőrök igazoltatták, de a bizonyítékok nem lettek volna elegendőek egy eljárás megindításához. Az intézkedés során az igazoltatás okát nem tárták fel, a varsák továbbra is bent maradtak a vízben. Többet ezt a személyt nem látták a Keleti-főcsatorna azon szakaszán. A két, engedélyköteles halász­eszközt pár napos kivárás után a halőrök eltávolították a vízből. A varsáknak nem volt „zsákmánya” – olvastuk a megyei horgászszövetség hivatalos honlapján.

HBN

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-hal-volt-a-legertekesebb-fogas-a-nadudvari-horgasztavaknal-5041915/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában