jegyzet

2021.01.11. 14:05

Tartsuk meg a „poharat”

Kovács Zsolt

A félig üres, illetve a félig tele pohár kategóriáját idézi bennem a kis- és középvállalkozások ez évi iparűzési adója ötven százalékának a társaságoknál tartása. Továbbmegyek: nálam felveti azt a kérdést is, hogy mi van abban az esetben, ha egyáltalán nem lesz pohár?

Az alaphelyzet roppant egyszerű. A gazdaság termelésének döntő hányadát adják, és ezzel együtt a legtöbb embert foglalkoztatják a kis- és középvállalatok. Mindenkinek érdeke, hogy ezeket a válságban életben tartsa. Ha a szektor megroppan, azt nagyon nehéz újraépíteni, és még mélyebb válság következhet. A magyar kormány a kis- és középvállalatok helyi adójának ötvenszázalékos elengedését választotta segítésképpen. Hozzáteszem, adhatott volna pénzt is, de akár az összes helyi adót is elengedhette volna; mint ahogy lett volna erre is és arra is igény.

Maradjunk azonban a támogatás hazai gyakorlatánál. És ebben véleményem szerint 2021-ben nem azon kellene vitatkozni, hogy a pohár meddig van tele, vagy meddig üres, hanem közösen tenni azért, hogy az a bizonyos „pohár” 2022-re is megmaradjon.

Kovács Zsolt

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/talpon-kell-maradniuk-a-kkv-knak-4896589/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában