videóval

2020.12.14. 17:23

Robotizált rendszert vet be új raktárában a debreceni cég

Egy közel 2 milliárd forintos beruházás keretében új logisztikai raktárközpontot épített a villamossági termékek kis- és nagykereskedelmével közel 30 éve foglalkozó Daniella Kft. Nagytarcsán – tudatták közleményben.

Mint írják,

a 2021. január elejétől működő 12 ezer négyzetméteres csarnok a hazai villamossági piac legfejlettebb és leginnovatívabb raktára lesz, amelyben egy robotizált rendszer optimalizálja, gyorsítja és pontosítja majd a logisztikai munkafolyamatokat.

A vállalat átfogó fejlesztése nem csupán technológiai jellegű, de nagymértékű létszámbeli növekedést is jelent, hiszen a vállalat logisztikai munkaerőállományát is 40 százalékkal bővíti.

A mostani beruházással duplájára nő a cég raktári kapacitása: a korábban 6 ezer négyzetméteres helyett januártól már 12 ezer négyzetméteres raktárból szolgálják ki a vásárlóik igényeit.

„A Daniella Villamosságnál minden szükséges eszköz, tudás, és infrastruktúra adott ahhoz, hogy a forgalmunkat is megduplázhassuk. A raktári beruházásunk a webáruházi innovációnk, a sok egyéb fejlesztéseinkkel karöltve tekinthetőek egy átfogó innovációs programnak is, amely óriási jelentőséggel bír a cég életében. Ennek köszönhetően piacunkat a jövőben is dominálni tudjuk, szélesebb körben pedig a hazánkban működő cégek között technológiai tekintetben vett elithez csatlakozhatunk. Így azt mondhatom, hogy bár a koronavírus idén érintette a piacunkat is, mégis, mi több szempontból is jelentős évet zárhatunk 2020-ban” – nyilatkozta Hadnagy Ernő, a cég ügyvezető igazgatója.

A robotizált raktári rendszer feladata a villamossági piacon ismert apróanyagok raktározása, hatékony kiszedése és csoportosítása lesz. A négy emelet magas raktári polcsorokról egyedi módon, egy direkt erre a célra fejlesztett szoftver által vezérelve zajlanak majd a raktározási és kiszedési munkálatok.

A közlemény rámutat: a rendszer nem váltja fel az emberi munkaerőt, hanem új, magas hozzáadott értékű munkaköröket hív életre.

A címlapi kép forrása: Daniella Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában