elismerés a városnak

2020.06.30. 11:55

Újabb alapkőletétel: a Sensirion AG is Debrecent választotta

Újabb cég döntött úgy, hogy Debrecent választja következő bázisának helyszínéül.

A Sensirion AG egy 22 éves, svájci hightech cég, mely digitális mikroszenzorok és rendszerek vezető gyártója. Bizonyos piacokon világelső, többek között a páratartalom érzékelő szenzorok terén, melyből mintegy 100 millió darabot készítenek évente.

„Számos potenciális helyszínt tekintettünk meg Közép-Európában, és arra jutottunk, hogy Debrecen a legalkalmasabb az új gyár felépítésére. Elsősorban az emberi tényező, a rendelkezésre álló tehetségek, az oktatási háttér, ami itt, Debrecenben jelen van, továbbá az ipari infrastruktúra miatt döntöttünk így”

– beszélt a miértekről Patrick Good, a Sensirion karbantartási és infrastrukturális igazgatója a kedd délelőtti alapkőletételen, a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. Hozzátette, hosszútávra terveznek Debrecenben. Várakozásaik szerint az üzem megnyitására egy éven belül kerül sor, az első ütemben 50 munkahelyet hoznak létre, öt éven belül 200 főt alkalmaznának.

„A Sensirion Debrecenbe érkezése hatalmas elismerés számunkra, a világ egyik meghatározó elektronikai cége Debrecent választotta befektetési helyszínként, amely bizonyítja, a cég hisz a város jövőjében, stratégiai elképzeléseiben, gazdagi környezetében és fejlesztési stratégiájában”

– fogalmazott Papp László polgármester. Hozzátette: – A Sensirion érkezése igazolja mindazoknak a törekvéseknek a helyességét, amelyeket az elmúlt években Debrecen jövőképével kapcsolatban megfogalmazott a gazdaságfejlesztés, illetve az oktatás területén – mutatott rá Papp László. A polgármester arra is kitért, Debrecen 2030-as programja kiemelt területként kezeli az oktatás fejlesztését. A gyárban dolgozó mérnökök mind olyan szakemberek, akiknek a képzésére Debrecen külön stratégiát alakított ki.

– Ez a mai rendezvény a veszélyhelyzet lezárását követően már a negyedik gazdaságfejlesztési esemény, ez jól mutatja azt, hogy Debrecen gazdasági fejlődését a koronavírus sem tudta megroppantani, sőt, ott folytatjuk, ahol a veszélyhelyzet előtt abbahagytuk – hangsúlyozta a város első embere.

Az ünnepségen Herdon István, a Xanga cégcsoport vezérigazgatója elmondta, ez a beruházás egy 5 ezer négyzetméteres gyártócsarnok felépítését jelenti, mely különböző zöld megoldásokkal készül, a tervek szerint 2021 májusára lezárul az első ütem.

– Az lesz a feladatom, hogy bebizonyítsam az anyacégnek, a magyar munkaerő kiváló, jól képzett és megfelelő munkakultúrával rendelkezik – fogalmazott Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője.

KD

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában