időszerű volt

2020.05.22. 08:20

Az új hűtőház számos problémát megold Hajdúhadházon

A helyi őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók és az önkormányzat közösen működteti.

Fotó: Polgármesteri Hivatal

Átadták csütörtökön a város első hűtőházát, amelyet a hajdúhadházi önkormányzat a helyi mezőgazdasági vállalkozókkal, őstermelőkkel együttműködve üzemeltet a jövőben. Az utóbbi években a piaci szokások változása, az árak ingadozása, a keresleti és kínálati igények eltérése miatt a megtermelt zöldségek, gyümölcsök sokszor hosszú ideig kell raktározni, és ezt a legtöbb gazdálkodó nem tudta megoldani. A zöldségek-gyümölcsök eltárolhatósága szempontjából már régen időszerű volt egy korszerű raktár-hűtőház felépítése.

Az avató beszédében Tasó László országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a helyi gazdaságélénkítés lehetőségeként készült el a hűtőház, amely nagymértékben segíti a helyei őstermelők és mezőgazdasági vállalkozók újra helyzetbe kerülését, ne szenvedjék el a gazdaság válságainak, átalakulásának kárait. A hűtőházi kapacitás segít abban, hogy a termelvény hosszabb ideig maradjon piacképes, továbbá bázisa a szomszédságában lévő vágóhídnak és hentesüzletnek is.

Csáfordi Dénes polgármester elmondta, Hajdúhadházon az elmúlt 10 évben megmutatták, hogy egy önkormányzat lehet aktív, cselekvő, kezdeményező, akár a gazdasági életben is. A zöldség- és gyümölcstermesztés terén elindult több, jelentős és előre mutató kezdeményezés a városban. A feldolgozó tevékenység is folyamatosan bővül. Ezekhez társítva, a termelés és a feldolgozás tevékenységét a tárolás lehetőségével segítheti a most megépült hűtőház.

KZS

Borítókép: A szalagot Tasó László országgyűlési képviselő, Csáfordi Dénes polgármester, Asztalos Péter alpolgármester és Szőllős László gazdasági tanácsnok vágta át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában