Debrecen Drive

2019.05.08. 10:31

Nem mindennapi autókiállítás nyílik a cívisvárosban

Debrecen Drive, minden, ami gurul címmel különleges autókiállítást rendeznek május 25-én és 26-án.

Fotó: Molnár Péter

A szervezők szerint csaknem 500 jármű lesz látható a luxus- és a versenyautóktól kezdve a katonai járműveken, motorokon, munkagépeken, kamionokon át egészen a munkagépekig.

Az autóipar a hajtómotor

A Debrecen Drive illeszkedik Debrecen jövőképéhez. Olyan iparágra fókuszál, amely a következő két-három évtizedben forradalmi változáson megy majd át – értékelte a helyzetet az ezt beharangozó szerdai sajtótájékoztató elején Papp László, Debrecen polgármestere. Hangsúlyozta, az ország második legnagyobb városa a következő években alapvetően a járműiparra és az ahhoz kapcsolódó technológiákra, fejlesztésekre fog fókuszálni. – Az elmúlt három-négy évben ide érkezett nagyvállalatok ezt a szektort erősítik. Ez hihetetlen fejlődést tud majd indukálni – jelentette ki a polgármester.

Tudományos konferencia

– Öt évvel ezelőtt még el nem tudtam volna képzelni, hogy ennyi autóipari cég települ ide. Országosan sem hittek abban, hogy Debrecen ebben az iparágban előrelép, mégis folynak a beruházások – fejtette ki dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. Elmondta: a Debreceni Egyetem is készül az autóipar átalakulására, a rendezvényen erről szóló tudományos, szakmai konferenciát tartanak.

A kamionok holtterei

Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy cégük 1990-ben 3 fővel alakult, jelenleg több mint 800 főt foglalkoztatnak. – Az ide betelepülő nagyvállalatok lehetőséget adnak nekünk a további fejlődésre és arra, hogy ezután is a város egyik legnagyobb adófizetői legyünk – fogalmazott. Arról is beszámolt, hogy a Debrecen Drive-on egyebek mellett kamionokkal jelennek meg, melyek segítségével azt fogják bemutatni, hol vannak az ilyen nagy járművek holtterei.

Nyertes DTM-versenyautó

Szabó Péter, a Debrecenben 20 éve működő autóipari beszállító FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: többféle játékkal, például kerékcserével képviseltetik magukat a rendezvényen. – A legérdekesebb nálunk a Schaeffler motorsportcsapat DTM-versenyautója lesz, amely a múlt héten megnyerte az első ilyen futamot – büszkélkedett.

Nagyobb, mint a Campus

Páll László, a Campus nkft. és a Nagyerdei Stadiont üzemeltető cég ügyvezetője azt emelte ki, hogy a Debrecen Drive területe nagyobb lesz, mint a Campus Fesztiválé. A stadion kapui is kinyílnak, a sportautók (például Porschék, Ferrarik, Lamborghinik, Aston Martinok, Maseratik) a pálya melletti műfüves részen kapnak helyet. A Ködszínháznál a gyerekeket felfújható, 200 méter hosszú akadálypálya is várja.

Autós „katlan” kaszkadőrökkel

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Debrecen Drive-on összesen 250 új autót lehet látni. A stadion parkolójában lelátókkal körbevett autós „katlant” alakítanak ki, ahol hat alkalommal autós, motoros drive show-t mutat be öt kaszkadőrcsapat. A honvédség, a rendőrség, a mentők és az AKSD néhány járműve is felvonul. Többek között Michelisz Norbert csapata, a Szalay Dakar Team és a Tankcsapda is közönségtalálkozót tart. A színpadon fellép a USNK, a Stolen Beat és az Irigy Hónaljmirígy.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában