Helyi gazdaság

2013.05.02. 20:10

Szükség van a magánszállásokra a Sóstó fejlődéséhez

Nyíregyháza-Sóstó - Lakossági fórumot hirdetett az önkormányzat, ahol az adó és az idegenforgalmi szakemberek mellett a területi képviselő, valamint a Sóstón élők jöttek el csütörtök este a Svájci lakba.

Nyíregyháza-Sóstó - Lakossági fórumot hirdetett az önkormányzat, ahol az adó és az idegenforgalmi szakemberek mellett a területi képviselő, valamint a Sóstón élők jöttek el csütörtök este a Svájci lakba.A város első embere dr. Kovács Ferenc elmondta: építményadó bevezetésétől nem kell tartani, az ugyanis már évek óta van, sőt 2003-óta nem változtattak rajta semmit. Ennek ellenére keresi az önkormányzat azt a lehetőséget, ami jó a lakosságnak, jó a városnak, és törvényes. Szükség van a magán szállásadókra, ugyanakkor az ő szempontjaikra is tekintettel kell lenni. A már elnyert beruházások miatt fontos a megoldás megtalálása, ugyanis az elmúlt 2 évben jelentősen megnőtt az ide látogató turisták száma.

A város anyagiakban és marketingben is sokat fordított erre a területre, ezt szeretnénk folytatni. A fürdőház május végén befejeződik, a 2,1 milliárdos beruházás hamarosan kezdődik, az Állatparkra is nyertünk 500 milliót. A magánszállás adás addig nem volt gond, amíg fel nem lendült a Sóstó, mi pedig azt szeretnénk, ha nem a feketén kiadott szállások tulajdonosai gazdagodnának, hanem azok, akik mindezt rendezett és törvényes keretek közt üzemeltetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában