Helyi gazdaság

2013.03.12. 17:05

Megduplázható a 1,5 milliós munkahelyteremtő támogatás!

Nyíregyháza – A nagy hazai áram- és gázszolgáltató cégek hosszú időn át, így például a szocialista kormányok 8 éve alatt, tekintélyes extra profitra tettek szert, miközben a lakosság egyre többet és többet fizetett – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Tilki Attila, a Fidesz megyei pártelnöke, majd elmondta: a kormány nem engedi, hogy a szolgáltatók a fogyasztókra hárítsák az rájuk kirótt adóterheket (tranzakciós díj, vezetékadó).

Nyíregyháza – A nagy hazai áram- és gázszolgáltató cégek hosszú időn át, így például a szocialista kormányok 8 éve alatt, tekintélyes extra profitra tettek szert, miközben a lakosság egyre többet és többet fizetett – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Tilki Attila, a Fidesz megyei pártelnöke, majd elmondta: a kormány nem engedi, hogy a szolgáltatók a fogyasztókra hárítsák az rájuk kirótt adóterheket (tranzakciós díj, vezetékadó). – Az MSZP a közműszolgáltatók mellé állt, és a lakosság forintjai helyett a multik milliárdjaiért aggódik, demokráciaféltést hangoztatva. A napokban rendkívüli ülést tart a Parlament a rezsicsökkentések területén hozott kormánydöntések maradéktalan végrehajtása érdekében – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Politikustársa, dr. Vinnai Győző egy páratlan pályázati lehetőségre hívta fel a figyelmet: státusonként minimum 1,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaphat az a vállalkozás, aki új beruházásba kezd, új eszközt vásárol és mindeközben új munkahelyet teremt. – A munkahelyteremtő cégek április 5-ig pályázhatnak az alap-, illetve a kiegészítő támogatásokra. Ha álláskeresőt alkalmaznak, plusz félmilliót, ha ezt megyénk leghátrányosabb helyzetű településén teszik, további 300 ezret, ha szabad vállalkozási zónában, újabb 400 ezret, és ha roma munkavállalót foglalkoztatnak, még 300 ezer forintot kaphatnak!

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában