Isten éltesse!

2024.03.25. 17:48

Villamoskalauz is volt a most 90 éves debreceni Rózsika néni – fotókkal, videóval

Férjével mindig meg tudták beszélni a felmerült problémákat.

Bekecs Sándor

Szőllősi Sándorné Rózsika néni néhány nap múlva kilencvenéves lesz, hétfőn köszöntötték fel Debrecenben

Forrás: Kiss Annamarie

A napokban tölti be a 90. életévét a debreceni Szőllősi Sándorné Rózsika néni. Március 25-én e jeles nap alkalmából köszöntötte a város nevében Papp Csaba önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa. Az ünnepelt debreceni otthonában, családja körében fogadta köszöntőit.

20240325-idösköszöntes-Debrecen-KA_5
Papp Csaba önkormányzati képviselő az ünnepelttel
Forrás: Kiss Annamarie

– Debrecenben születtem, de a gyermekkoromat Földesen töltöttem. Nyolcan voltunk testvérek, édesapám 86 éves, édesanyám 69 éves korában hunyt el – mondta Rózsika néni. Tizenhét éves korában kezdett el dolgozni mint villamoskalauz, de a villamosvezetői vizsgát is letette. Később a debreceni műanyaggyárban, majd a debreceni Szék és Kárpitosipari Vállalatnál helyezkedett el, ahonnan 25 év után ment nyugdíjba.

Rózsika néni elmondta, férje katonatiszt volt, főhadnagyként szerelt le.

Soha nem veszekedtünk. Persze gondok, problémák merültek fel, ahogy más családoknál is, de mindent meg tudtunk beszélni. Jó, türelmes természetű ember volt

– idézte fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában