haon.hu PODCAST

2023.11.25. 17:38

„A tárgyaknak lelke van" – vallja a debreceni régiségvásár vezetője

Immáron a 431. Debreceni Régiségvásárt rendezi meg vasárnap Máté László.

Gubányi Patrik

Az időjárás sem állítja meg az érdeklődőket

Forrás: Napló-archív

Immáron a 431. Debreceni Régiségvásárt rendezi meg november 26-án, vasárnap 7 és 14 óra között Máté László, az ismert népművelő, műgyűjtő és mecénás a Nagyerdei Stadion északi kapubejárójánál. A program Facebook-oldalán az év legnagyobb börzéjeként emlegetik az eseményt, így megkerestük a szervezőt, aki beavatott minket a részletekbe.

– Ennyi kereskedő és árus talán még soha nem jelezte, hogy részt szeretne venni az eseményen, körülbelül 120-130 kofa várja majd az érdeklődőket színesebbnél színesebb portékával. Több mint tízezer különböző típusú retro darab közül válogathatnak majd a járókelők. Lesznek 200-300 éves fegyverek, ókori pénzek, orosz és német gyártmányú fényképezőgépek, játékok, de első világháborús tárgyak is, tehát a kínálatnak csak a csillagos ég szabhat határt – mutatott rá Máté László.

Mint mondta, a vásárra Kecskemétről, Gyuláról és Szatmárnémetiből is jönnek kereskedők, hiszen ők is jól tudják, hogy már 24 éve töretlen sikerű ez a rendezvény, így nemcsak a vásárlóknak, hanem nekik is érdemes ellátogatni a bazárba

Minden tárgynak lelke van, üzenni szoktak, és egy-egy történethez kötődnek

– vallja a szervező, aki kiemelte, hogy a vásár sikerességének a titka az emberi múlt iránti érdeklődés, a környezet iránti szeretet, valamint az ott keringő különleges hangulat.

A legolcsóbbtól a legdrágább műtárgyakig találhatunk kedvünkre valót

– Nálunk a legalacsonyabb ártól a legmagasabbig lehet találni értékes műtárgyakat. Akik a régiségvásárra látogatnak, azoknak nagyon erős a hobbijuk iránti szenvedély és szeretet, amit az is bizonyít, hogy vásároltak már a pár száz forintos kisautótól a hatszázezer forintos harangig – mondta Máté László.

De hogy pontoson mire számíthatnak az érdeklődők, arról legújabb podcastünkből tudhattok meg többet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában