Futás

2023.10.01. 17:06

Újabb futóversenyen állt rajthoz a debreceni Immánuel Otthon és Iskola legyőzhetetlen párosa

Peha Marci vasárnap hazai pályán állt rajthoz.

Haon.hu

Peha Marci és Kovácsné Cseke Judit együtt futottak

Forrás: Nádudvari Péter-archív

A kilencéves fiú már többször részesülhetett a futás és versenyzés örömében egy futókocsi és az intézmény munkatársa, Kovácsné Cseke Judit segítségével. A speciális eszköznek köszönhetően a mozgássérült személyek futóversenyeken is részt vehetnek, hiszen amíg a segítőik tolják őket a kiválasztott távokon, a speciálisan kialakított, masszív eszközben biztonságosan ülnek - számolt be róla Nádudvari Péter gyógypedagógus.

Marcinak és Juditnak az előző hétvégén megrendezett 6. Wizz Air Airport Runon való részvételük után nem kellett sokat várniuk a következő kihívásra, ugyanis a vasárnap tizenharmadik alkalommal megrendezett ebesi Sebes futóversenyen is rajthoz álltak. A páros ezúttal a 4,2 kilométeres, leghosszabb távot teljesítette.

Az ebesi Marcinak ezúttal is maradandó élményt adott a futás a remek hangulatú, családbarát rendezvényen, amelyet mosolyokkal is a szerettei és a többi résztvevő tudtára adott. A kisfiú családja pedig hálás Juditnak, hogy gyermeküknek a szakember által lehetősége nyílik arra, hogy ilyen rendkívüli tapasztalatokban részesüljön.

A duó már nagyon várja a következő közös futamot. Az Immánuel Otthon és Iskola eme kezdeményezése túlmutat a sporton. Társadalmi szemléletformáló hatása is van, hiszen a mozgássérült személyek jelenléte a versenypályákon hozzájárul a csoport társadalmi integrációjához, és segít lerombolni a negatív, téves előítéleteket és sztereotípiákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában