Sikeröröm

2023.09.23. 17:55

Két mozgássérült gyermek is részt vett a debreceni repülőtéren rendezett futóversenyen

A két duó – Marci és Judit, illetve Zoé és Hanna – már a következő versenyüket tervezik.

Haon.hu

Szalka Zoé és Peha Marci az intézmény munkatársai, Kovácsné Cseke Judit és Horváth Hanna, valamint két futókocsi segítségével vettek részt a rendezvényen

Forrás: Nádudvari Péter-archív

Ahogy korábban megírtuk, hatodik alkalommal rendezték meg a Wizz Air Debrecen Airport Run futóversenyt. A cívisvárosi Immánuel Otthon és Iskola két mozgássérült tanulója az intézmény dolgozói segítségével újra teljesítették a versenyt, ezáltal részesültek a versenyzés adta érzelmekben és tapasztalatokban  tudatta Nádudvari Péter, az iskola gyógypedagógusa.

Mint írja, Szalka Zoé és Peha Marci az intézmény munkatársai, Kovácsné Cseke Judit és Horváth Hanna, valamint két futókocsi segítségével vettek részt a rendezvényen.

Zoé számára különösen nagy élmény volt a verseny, hiszen először járt futórendezvényen. A lány nagyon élvezte, sokat mosolygott, ami az őt toló szakembert is boldoggá tette. A páros célba érése különösen látványosra sikeredett, ugyanis Zoé az utolsó métereket sétálva tette meg, a célkaput is a saját lábán lépte át.

Ami pedig Marcit és Juditot illeti, a páros már rutinos versenyzőnek számít, így a kisfiút nem érték meglepetések, viszont ugyanakkora örömöt okozott neki a versenyzés, mint az első alkalommal, annak pedig különösen örült, hogy a rendezvény ideje alatt végig szép idő volt.

A két duó, Marci és Judit; illetve Zoé és Hanna már a következő versenyüket tervezik. Úgy vélik, a kezdeményezésüknek társadalmi szemléletformáló hatása is van, hiszen a mozgássérült személyek jelenléte a versenypályákon elősegíti a csoport társadalmi integrációját, és segít lerombolni a negatív, téves előítéleteket és sztereotípiákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában