Szüreti fesztivál

2023.10.08. 12:30

Soha nem vonult még ennyi szekér Hajdúsámsonban

Dandé Melinda

Szüreti fesztivált tartottak Hajdúsámsonban

Forrás: Dandé Melinda

Megtelt Hajdúsámsonban a Piac tér és a Martinkai Közösségi Ház udvara a Szüreti Fesztiválon október 7-én. A programon rekordszámú, 60 feldíszített szekér vonult fel.

Borkóstolással, igazi nótaszóval, a helyi tehetséges festő, Sarkadi Dezső kiállításával, valamint beszélgetésekkel telt a délelőtt a Piac téren, ahol a helyi fellépők gondoskodtak a jó hangulatról. A legszebb konyhakertek nevű országos program helyi nevezői átvehették elismerésüket Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármestertől, aki hosszú évek óta koordinátora a versenynek.

Antal Szabolcs polgármester büszke arra, hogy a városban mai napig fontos a kertművelés, 2014 óta pedig hagyománnyá is vált a szüret megünneplése a településen.

A fesztiválon Tasó László országgyűlési képviselő is részt vett, aki köszöntőjében kiemelte,

Hajdúsámson egyben van, jó ide jönni. Látni, érezni, megélni kell azt, amit a találkozások öröme ad, mert mással nem pótolható.

Szüreti fesztivált tartottak Hajdúsámsonban
Forrás: Dandé Melinda

Hajdúsámson történetében eddigi legnagyobb számban vonultak fel a feldíszített szekeresek, akiket szeretettel vártak a Martinkai Közösségi Háznál egy finom ebédre, hiszen nem maradhatott el idén sem a főzőverseny.

A napot méltóképpen zárta a Sláger Tv sztárjainak, Báder Tibcsynek és Bunyós Pityunak a koncertje.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában