Környezettudatosság

2023.09.24. 14:43

Autó nélkül is el lehet érni a sulit!

A nyíracsádi Szent Piroskában fontos a diákok fenntarthatóságra, környezettudatosságra nevelése.

Kedves Zilahi Enikő

A zenés reggeli tornát a gyerekek és a pedagógusok is élvezték

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A fenntarthatóság és a környezettudatos életmódra nevelés szem előtt tartása jegyében a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolában az évnyitót követő első igazi tanórán kívüli program szeptember 22-e, az autómentes nap.

Már a reggeli érkezésnél Marozsán Tiborné Erzsike néni vezetésével kis tappancsokat, papír lábnyomokat kaptak azok a diákok, akik gyalog, és kerékpárkártyát azok, akik bringával jöttek ezen a napon iskolába. A máskor oly zsúfolt Szatmári utcán ezen a napon alig lehetett autót látni az iskola környékén, ami azt jelentette, hogy a szülők is komolyan vették a felhívást.

nyiracsad-automentes-nap-haon
A matricák szerint Szabi és Árlen bringával, Borcsi gyalog érkezett az iskolába
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Sportoltak egész nap

A gyalogos-bringás érkezést követően Bogdán Krisztina tanárnő vezetésével reggeli bemelegítő zenés tornával kezdődött a nap, amit szemmel láthatóan nagyon élveztek a gyerekek, főleg az alsó tagozatosok. A felsősöknek az első óra utáni szünet jelentette a nagyobb kihívást, amikor körbefutották az iskola épületegyüttesét. A nap folyamán következtek még az alsós és felsős váltóversenyek, és az elmaradhatatlan zsinórlabda bajnokság is. Az épület emeletére vezető lépcsőt egész nap a Deákné Osvald Erika tanárnő és a diákok által sportolókról készített képek díszítették, amik előtt sokan megálltak a nap folyamán. A Szent Piroskában fontos, hogy egyre több diák tanulja meg, hogy környezettudatosan élni azt jeleneti: saját jövőnkre vigyázunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában