Horgászat

2023.04.07. 09:34

„Zengett az egész víz” – újra hallották az ohati harcsaszörnyet!

Zalkodi András és társa nemrég egymás után fogott ki két óriáshalat az ohati 3-as tóból.

Több óriásharcsát is kifogott már Hortobágyon található ohati pecaparadicsomból Zalkodi András sporthorgász, a miskolci pecásnak március 24-én azonban duplán is szerencséje volt.

Zalkodi András egy korábbi kapásával
Zalkodi András egy korábbi kapásával
Forrás: Zalkodi András-archív

A Pecaverzum beszámolója szerint Zalkodi szlovák ismerősével aznap délután négy óra körül érkeztek meg az ohati 3-as tóra. „Harcsázás szempontjából a legrosszabb helyet kaptuk meg a halgazdaságtól, ráadásul 70-80 kilométer/órás széllökések jellemezték az időjárást” – nyilatkozta a horgász a portálnak. Éjszaka – miközben társa a sátorban pihent – „elfüstölt” az egyik botja, és végül egy 65 kilós harcsát húztak ki a tóból. Hajnali fél kettőkor egy 50 kilós harcsát fogott Zalkodi András párftogoltja, de a folytatás még ennél is jobban alakult. 

„Ahogy visszaengedtük a halat, és készültünk rá, hogy tesszük vissza a szereléket, egy újabb kapása volt a társamnak” – sorolta a portálnak András. Mint írták: a szlovák „kolléga” élete halával küzdhetett meg egymás után kétszer, ugyanis a harmadjára akasztott harcsa bőven felülmúlta a korábbiakat, 80 kilósnak bizonyult.

Az i-re viszont reggel fél nyolckor tették fel a pontot.

„A két nagy eszeveszett erővel küzdött. A reggeli harcsa volt a legnagyobb, 85 kilós. Barátomnak ez volt élete negyedik harcsázása, és az első alkalom, hogy ilyen nagy halakkal találkozott” – árulta el a Pecaverzumnak András, akinek a mostani helyszín volt az egyetlen állás a tónál, ahol még nem fogott harcsát.

A cikkből kiderül az is, hogy ezúttal nem látták „a Hortobágy szörnyét”, azaz azt az óriásharcsát, amely körülbelül háromméteres lehet, mozogni viszont hallották.

Zengett az egész víz. Bíztunk benne, hátha bejön a látószögünkbe, de sajnos nem jött. Megfogom, úgyis megfogom. Egyszer akadjak vele össze, tőlem nem megy el

– jelentette ki magabiztosan Zalkodi András.

A mostani kapásokról készült felvételeket a Pecaverzumnál nézhetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában