Születésnap

2023.03.04. 12:00

A szeretet, a család, a munka éltető ereje a hosszú élet titka Sipos Imre szerint

A hajdúsámsoni férfi 1933. február 27-én született a Hajdú-Bihari településen, a napokban a kilencvenedik életévét töltötte.

Ildikó lányuk (balról), Antal Szabolcs polgármester, Urbánszki Károlyné képviselő, Imre bácsi, felesége Julika néni és Julika lányuk

Forrás: Dandé Melinda

A születésnapost a napokban az önkormányzat nevében Antal Szabolcs polgármester és Urbánszki Károlyné képviselő köszöntötték, és átadták neki a miniszterelnöki köszöntőlevelet, valamint az önkormányzat ajándékcsomagját. A látogatás alkalmával megtudtuk, hogy Imre bácsi édesapja cipész volt, édesanyját sajnos korán elveszítette. Hatan voltak testvérek, mára már csak ő maradt egyedül a családjából. A hat elemi után kőművesnek tanult, a debreceni csapágygyárban dolgozott, onnan vonult be katonának Nyírbátorba, ahol három évet szolgált. 1956-ban leszerelt, azután ipari szövetkezetnél, majd a hajdúsámsoni honvédségnél polgári alkalmazottként dogozott egészen nyugdíjas koráig. – Akikkel bevonultam, már csak ketten élünk – mondta el a szépkorú.

Feleségével, Julika nénivel egy bálban ismerkedtek meg, 1956-ban házasságot kötöttek, szerelmükből két lányuk született, Julika és Ildikó. 67 éve élnek boldogan együtt jóban, rosszban. Az ünnepelt nagyon jól tartja magát, aktívan kertészkedik, veteményesük van, és nagyon szereti nézni a tévében a vetélkedőket. Imre bácsi három unoka és három dédunoka boldog nagypapája. A lányai hetente többször is meglátogatják szüleiket és mindenben segítenek számukra. 

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában