Országos Gaming Expo

2022.02.27. 19:00

Társalgott már a Star Wars Sith lordjával a Nagyerdőn?

Forrás: Molnár Péter

Játékoké és játékosoké volt vasárnap a nagyerdei Hall, ahol nemcsak kultuszfilmek karakterei elevenedtek meg, hanem mi magunk is átléphettük a virtuális játéktér küszöbét. A nap főszervezője az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület volt, a Napló a helyszínen Biró Balázs elnököt kérdezte az ingyenes és valódi családi programot nyújtó rendezvényről.


Az Országos Gaming Expo rendezvénysorozata új kezdeményezés, melynek célja, hogy közelebb hozza a hazai videojátékos és e-sport világot a vidéken élő emberekhez. A programok lehetőséget biztosítanak arra, hogy bárki kipróbálja magát különböző videojátékokban, társasjátékokban, videojátékos kompetencia-felmérésben és más, fizikai aktivitást igénylő játékokban.

A helyszínre kilátogatókat RetroPC, Gaming és e-sport aktivitások várták, megismerkedhettünk a legújabb Xbox és Nintendo játékok mellett a legnépszerűbb autószimulátor-programokkal. A videojátékos kultúra részeként bemutatkoztak a cosplayesek, köztük a 22 éves Szimonetta, aki látványos jelmezben, lila hajkoronáját megigazítva mondta el lapunknak, mik a leggyakoribb tévhitek a játékkal kapcsolatban. A debreceni fiatal szerint ez a közösség valós barátságok megköttetésére is jó lehetőséget ad, fejleszti a szem-kéz-koordinációt, valamint a kreativitást. Sokszor a csapatjáték, a sportszerűség és az intelligencia is fejlődhet egy-egy ilyen játék rendszeres gyakorlásával – tette hozzá. Majoros Tünde Zsuzsanna, pontosabban Sith lord saját készítésű öltözékben feszített lézerkardjával elmondta: elsősorban kedvcsinálás volt a célja a jelmezes jelenlétnek, a Cosplay arcai közül a legtöbben a fotófal előtt pózoltak a a gaming expó közönségével.


Minecraft és Star Wars programok mellett a szervezők az offline térről is gondoskodtak: dekázó, csocsó, Kinect, reflexfal, VR-aktivitás és Just Dance bemutató színesíti. A nagyszínpadon youtuberek és influencerek léptek fel, egyértelműsítve a kételkedő szülőket, hogy ők is hús-vér emberek.

 

Az országos roadshown rendezik meg a FIFA22 országos e-sport versenyt, amely a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) versenykiírása alapján valósul meg.   

 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában