Egészség és tudatosság

2022.02.09. 15:45

Sass Dani elárulta, mit tesz a decemberben felszaladt kilók ellen

A jelszó: futás, futás és még több futás.

Sass Dani | Forrás: MW-archív

Valószínűleg sokan vannak, akik Sass Daniéhoz hasonló gondokkal küszködnek így év elején, azaz az ünnepi időszakban felszedett plusz kilókat próbálják folyamatos edzéssel, diétával vagy esetleg mindkettővel leadni. A hajdúszoboszlói kötődésű gasztroblogger nemrég Instagramján írt részletesebben a saját módszeréről.

 

„Az elmúlt 3 évben minden január 1-jén 5-6 kilogrammal voltam nehezebb, mint február 8-án. Mondhatnánk, hogy jojóeffektus, de kicsit tudatos is vagyok ebben. Ebben is” – kezdte sorait, majd azzal folytatta, hogy mivel húzósak az évei, decemberre elfárad, és – lehet, hogy hibásan, de – megengedi magának, hogy év végére egy kicsit „szétessen”, többet és máshogy egyen, máshogy mozogjon. Januárban viszont nagyon figyel, nem „zabál”, és minden második nap fut 10 kilométert. „Nem könnyű, de megérdemlem. Ez az ára a decemberi lazasàgnak” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy rendszeres testmozgást nem csak az év első hónapjában végez.

A posztban arról is írt, hogy rettenetesen élvezi, hogy működik a teste, és viszonylag egyszerűen szabadul meg a feleslegtől. Az a tudat pedig, hogy kontrollálja a testét, szerinte jobb, mintha ideális lenne a súlya.

Arra is kitért, hogy tanácsot nem tud adni, de ő napi kétezer kalóriát teszik, 10 kilométernyi futással pedig ezret éget el. E mellé pedig napi 14 órát böjtöl.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában