Tetováló Expo

2022.02.23. 14:45

A tetoválás nem firka, hanem művészet

Negyedik alkalommal szervezik meg Debrecenben a Tetováló Expót, február utolsó hétvégéjén.

Két év szünet után visszatér Debrecen egyik legjobban várt rendezvénye, a Tetováló Expo. Az immáron negyedik alkalommal megrendezett eseménynek idén a Péterfia utcai bevásárlóközpont ad otthont február utolsó hétvégéjén. A kétnapos eseményre hat országból több mint 70 tetováló érkezik, s azért jönnek a cívisvárosba, hogy összemérjék tudásukat, kézügyességüket. Több kategóriában lesznek tetoválás-szépségversenyek, elő­adások, kiállítások, és persze a kíváncsiskodók bátran feltehetik kérdéseiket a tetoválóművészeknek. 

 

Keszthelyi Zoltán főszervező a Napló érdeklődésére elmondta, a beszélgetés és a színes programok mellett újdonságokkal, érdekességekkel találkozhatnak az érdeklődők. – A hétvége folyamán több mint 100 tetoválás fog helyben készülni, de persze vannak olyan nevezők, akik kész tetoválást „hoznak” – jegyezte meg, hozzátéve, természetesen a korábban készült műveket külön zsűrizik. – Küldetésünk, hogy szembemenjünk a sztereotípiákkal, és megmutassuk: ezek az alkotások sokkal többek annál, mint egy kizöldült firka – hangsúlyozta Keszthelyi Zoltán. Megjegyezte, az elmúlt években olyan professzionális szintre képezték magukat a tetoválók, hogy voltaképpen teljesen új alternatív művészeti ágat hoztak létre – mondta. 

 

NE 
 

Borítókép: MW-archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában