Túrabakancsot fel!

2021.10.12. 12:20

Harmadszor is elindul a Hajdú Portya

Gyalogos teljesítménytúra segítségével fedezhetjük fel Vámospércs térségének természeti szépségeit.

Miközben sokan vagyonokat áldoznak arra, hogy lakhelyüktől sok száz kilométerre a hegyekben vagy a folyókon hódoljanak az egészséges életmódnak, a természetben eltöltött időnek, Vámospércs Város Önkormányzata és a Pircsike Vámospércsi Közművelődési Egyesület másképp gondolkodik. Vámospércs környéke tele van értékes erdőkkel, ligetekkel, frissen átadott kilátókkal, amiket szinte alig ismerünk. – Saját természeti környezetünk jobb megismerése és értékeinek felfedezése arra sarkallt minket 2019-ben – számítva lakóink közreműködésére és segítségére -, hogy évről évre a Hajdú Portya gyalogos teljesítménytúra segítségével bebarangoljuk városunk határvidékét – írja közleményében a település önkormányzata.

Forrás: Vámospércs Városi Önkormányzat

Idén október 16-án, szombaton, örökzöldek és lombhullató őszi erdők között vezet a Hajdú Portya, ezúttal a város keleti részein, különös tekintettel a térség egyik legértékesebb természeti tüneményére, a Malom-gátat is magába foglaló Kék-Kálló-völgyére. A program 9 órakor startol a Hajdú Látogatóközpontból (4287 Vámospércs, Móricz Zsigmond u. 1.), ahol a hajdú múltat megelevenítő rendhagyó tárlatvezetés várja az érdeklődőket. A túrázók napközben betekinthetnek a farkasvölgyi vadászok életébe is: megtekinthetik a grandiózus üveghordókat, a fácánneveldét és az átadás előtt álló lőteret is. A 15 km-es rövidtúra és a 25 km-es nagy menetelés az elmúlt években számos érdeklődőt vonzott az ország különböző pontjairól.

Borítókép: A 2019-es Hajdú Portya résztvevői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában