<3

2020.04.14. 12:39

Mindenki kedvencei a bégető négylábúak

A körömápolás a gondozásuk alapvető feladatai közé tartozik.

Fotó: Kiss Annamarie

A bárányok szerte a világon a húsvét legnagyobb szimbólumai. A húsvét ünnepén sok gyermek álmodozik arról, hogy egyszer legyen egy saját kisbáránya vagy nyuszija. A szülők sokszor kedveznek csemetéiknek, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a kisbárány egyszer felnő, és ugyanúgy ápolni, gondozni kell, mint bármely háziállatot vagy éppen kiskedvencet. Nagy Gyula juhnyíró, aki már hetekkel ezelőtt elkezdte a birkanyírást, felhívja az újdonsült gazdák figyelmét, hogy a bárányok felnevelése nem egyszerű feladat.

– A bárányok igen fogékonyak a betegségekre, így az életük első hetei nagyon fontosak a fejlődésükben, így ebben az időszakban a gyakori etetésük ajánlott. A köröm­ápolás a gondozásuk alapvető feladatai közé tartozik, gyakori az állatnál a lábvég-megbetegedés, így nem szabad hagyni, hogy a körmök túlnőjenek. A kutya és a bárány soha nem lesznek a legjobb barátok, sőt! Éppen ezért el kell dönteni, hogy melyik állatkának adjuk udvarunkat játszótérnek, ha pedig a választásra már nincs lehetőség, akkor valamelyiket gondosan kerítsük el – mondta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában